zaterdag 24 april 2010

Werkweek: Teamwork

Er kleven een aantal woorden aan de werkweek van afgelopen week. Het belangrijkste woord: TEAMWORK! Het woord dat daar direct onder komt:KOUD!!! Want wat waren de nachten koud. Ik zal niet verder uitweiden over de rituelen met betrekking tot het thermisch ondergoed of wie dook met al z'n kleren gewoon in de slaapzak en wie stond bibberend in z'n ondergoed naast zijn bedje. Wat waren we blij toen de kampleiding ons na de laatste nacht vertelde dat we best extra dekens hadden mogen lenen!?!
De week was er een van pieken en dalen. Dan heb ik het niet over het landschap. Wat ons er doorheentrok was het teamwork. We deden het met z'n allen, ook na de wisseling van de wacht.
Al met al een interessante werkweek, met daarin de donderdagmiddag als uitermate interessante leerschool voor onze Crooswijkse kinderen: hoe ver kom je met een eenvoudig potlood en een handvol vriendelijkheid?
Terwijl de leerkrachten zich voor de verandering te goed deden aan ECHTE koffie (zo belangrijk, zoek voor komend schooljaar een koffiefabrikant als partner/sponsor voor de Crooswijk academie), ruilden de leerlingen een potlood en een handvol vriendelijkheid tegen van alles en nog wat op een marktplein in Leusden. De reacties van de winkeliers waren uitermate goed. Binnen het kwartier had iedereen zijn potlood al ingewisseld tegen iets waardevols. Aan het eind van het spel liepen er kinderen rond met CD's, met tassen, kettingen, een vlaai en met een heus strijkijzer! Verheugd en opgewonden reden wij weer kampwaarts al waar we ons voorbereidden op de avondmaaltijd en de bonte avond.
De Bonte avond: met echt een minimum aan middelen ( we hadden slechts een oude radio op AM 747 staan, wat chips, wat limonade en een aantal frisse ideeën) boksten we, wederom met elkaar, er een uitermate prettige avond voor mekaar. Waar behoorlijk werd gelachen, een beetje gedanst en de kinderen aan het eind uiteindelijk tevreden hun slaapzak in doken. Als je dan op vrijdag  met je busjes vol slapende kinderen bij de school arriveert, weet je dat het een goede week is geweest.

maandag 19 april 2010

De scholenloop, een verslag

Zondag 11 april hebben we met een behoorlijke groep kinderen en 2 juffen mee gedaan met de Fortis Marathon Rotterdam scholenloop.
Om 10 uur ’s ochtends verzamelen op school, je shirt aandoen, je startnummer opspelden en het tijdsregistratiebandje aan je schoen bevestigen en dan als warming-up lopend met z’n allen naar de Coolsingel. Heel prettig was het grote aantal ouders dat de kinderen wilde aanmoedigen en dus met ons meeliep. Een mooi gezicht al die kinderen in de mooie groen schoolshirts.
Op de plek van bestemming aangekomen werden de kinderen in hun leeftijdsvak gezet en werd er onder begeleiding van 2 cliniclowns een gezamenlijke warming-up gedaan. Inmiddels hoorden we het kanon afschieten dat betekende dat de wedstrijdlopers van de marathon waren vertrokken en ook de lopers van de 5 kilometer en wie zagen we daar?
Nu was het onze beurt, langzaam gingen we richting startstreep. De meeste kinderen wilde heel graag en konden met moeite worden tegengehouden door de organisatie tot het kanonschot over de Coolsingel bulderde en daar gingen de helden.
Bijna alles ging goed, ondanks de grote hoeveelheid kinderen die enthousiast begonnen aan hun 1 kilometer. Helaas struikelde Ines uit groep 5 over een stukje ongelijk Coolsingel en kwam nogal ongelukkig terecht op haar gezicht, gevolg een paar schaafwonden en 2 beschadigde tanden. We hopen dat het allemaal goed komt met Ines.
Eén kilometer lijkt niet zoveel, maar iedereen wil zo snel mogelijk het rondje lopen en al snel raakten de meesten aardig vermoeid. Veel kinderen kwamen met hun tong op hun schoenen binnen, maar de het overgrote deel wel met een brede glimlach.
Nadat iedereen binnen was gekomen wachtten we in spanning op de prijsuitreiking, maar niet voordat iedereen een tas met inhoud en wat te drinken had gekregen.
In de leeftijdscategorie 12 en 13-jarige van de meisjes, hadden we een winnaar.
Houda was de snelste en ontving een prachtige beker uit de handen van de organisatie. Het leuke is dat Houda een van de initiatiefneemsters is geweest dat onze school voor de eerste,maar naar ik al heb gehoord, zeker niet voor de laatste keer aan dit evenement heeft deelgenomen.


Dus iedereen van 8 jaar en ouder , volgend jaar meedoen!!!!!

Meester René

P.S Een foto-impressie van dit spektakel is te bezichtigen op het Alberta Wellingpad

zondag 18 april 2010

Vlinderdagboek van groep 5

Onze leerlingen uit groep 5 (Alberta Wellingpad) houden al een poosje een interessant dagboekje bij. Online! Een dagboek dat de ontwikkeling van Koolwitjes volgt.
Het dagboek is onderdeel van de Vlinderambassade. Een fraaie educatieve website waar je van alles kunt vinden met betrekking tot vlinders. Ik las er zojuist hoe je dagvlinders kunt lokken met honingwater en rottend fruit. Ik ga morgen meteen aan de slag!