vrijdag 12 juni 2009

donderdag 11 juni 2009

Mensen in het dorp verderop

Als je iemands denkwijzen wil veranderen, vergeet het dan maar. Je kunt niet veranderen wat een ander denkt. Tenzij je de deur naar je eigen hart openhoudt.
Afgelopen week kwam ik het volgende verhaal tegen:

De mensen in het volgende dorp
Een boer langs de weg werd begroet door een reiziger. De reiziger vroeg de boer hoe de bewoners van het dorp iets verder op zijn. “Wat voor soort mensen zijn het?”
De boer, een stuk ouder en wijzer vroeg terug: “Hoe zijn de mensen uit het dorp waar je vandaan kwam?” De reiziger antwoordde: “Verschrikkelijk! Ik kan echt niet tegen die slechte mensen en daarom ga ik naar een beter dorp!” De boer antwoordde: “De mensen in het volgende dorp zijn precies hetzelfde.”

Snel daarna kwam er een volgende reiziger langs. Hij stelde dezelfde vraag: “Dag meneer, weet u wat voor soort mensen er in het volgende dorp leven?” De boer vroeg: “Hoe waren de mensen van het dorp waar je vandaan kwam?” De reiziger antwoordde:”Eerlijk gezegd waren het de aardigste mensen die ik ooit heb ontmoet. Ik wilde ze eigenlijk niet verlaten, maar ik reis graag.” De boer glimlachte en zei tegen de reziger: “Nou, de mensen in het volgende dorp zijn precies hetzelfde.”

De vaderweek viel bij ons dit jaar in de week van 8 juni en eindigde zondag 14 juni met een uitstapje naar Plaswijck. Onderdeel van de vaderweek is ‘Het ontbijt met de directie’. Voor maandag 8 juni konden 12 vaders van het Alberta Wellingpad zich inschrijven. Voor de donderdag 11 juni 12 vaders van de Rusthoflaan.
René en ik praatten met de vaders over ons eigen dorp, de school.
Een goed gesprek en een prettig ontbijt: een geweldig idee.
Komend schooljaar organiseren we 4 maal een prettig gesprek bij een goed diner.

Wij creëren ons eigen dorp en de dorpen verderop. Daar mag je best bij eten en drinken. Creëren behoeft geen pijn te doen.