vrijdag 16 april 2010

Vaders in de school

Het is niet zo vreemd dat er op een basisschool meer moeders dan vaders zichtbaar zijn. Zo groeien die dingen. Kinderen vinden dat vanzelfsprekend en de leerkrachten vaak ook. Maar kijk eens naar het gezicht van een leerling als de vader meedraait in een projectje op school. Het straalt!
Wij willen de vaders zichtbaar maken binnen de school. Elk jaar organiseren we daartoe een speciale vaderweek. Met een aantal activiteiten rond de vaders en hun kinderen. Zo vertellen vaders in de klas over het werk dat ze verrichten. Aanstaande zondag gaan vaders met hun kinderen naar de dierentuin. Gezellig!

Gisteren waren de vaders uitgenodigd voor een diner met de directie. Een uitermate geslaagde avond. Centraal stond de kwestie van de vrijwillige ouderbijdrage. Op tafel lag de vraag: waarin willen jullie het geld van de vrijwillige ouderbijdrage investeren? Het zorgde voor een hartverwarmende dialoog.

maandag 12 april 2010

De marathon van Rotterdam

Leerlingen van het Alberta Wellingpad liepen mee in de 30e marathon van Rotterdam. Het interessante is dat het idee van deelname bij hen vandaan kwam. 


Meester Leon en juffrouw Femke liepen de 5 kilometer. Juf Georgin ondersteunde de leerlingen door 1 kilometer met ze mee te rennen. Het verslag van meester René volgt.