woensdag 21 januari 2009

Draag bij



Kreeg een paar jaar geleden een aardig boek in handen: The art of possibility. Ligt deze week weer op mijn nachtkastje. Het prettigst van dit boekje vind ik de uitnodiging van de schrijver om uit 'goed/ slecht denken' te stappen en de focus te verleggen naar de vraag: "heb ik bijgedragen?"
Het antwoord op die vraag zal bijna altijd zijn: Ja! Ook als ik me afvraag of anderen een bijdrage zijn geweest. Over het algemeen zal het antwoord zijn: Ja! Het is de uitnodiging om uit de angstige vragen te stappen van: 'Is het genoeg?' èn 'Word ik aardig gevonden om wie ik ben en wat ik voor elkaar krijg?'

Draag bij...

maandag 19 januari 2009

Sterke vaders

Vandaag met twee vaders rond de tafel. De zonen vechten. Kwamen vroeger bij elkaar over de vloer. Bleven slapen, over en weer. Staat schril in contrast met de heftigheid van de ruzies. Beide ouders staan pal voor hun kinderen, maar verliezen de realiteit niet uit het oog. Geen gejammer, geen gezeur, pakken het samen aan. Elke week contact, even checken. Sterke pa's, sterke zonen. Die vinden samen hun eigen plek wel.

zondag 18 januari 2009