dinsdag 2 oktober 2007

Onderwijs met hart en wezen

Wat drijft mij om mijn werk te doen? Met welke waarden stappen wij elke dag het schoolgebouw binnen? Wat wil je dat leerlingen later over jou zeggen? Leidende vragen op onze afgelopen studietweedaagse.

De wereld om ons heen verandert. Je hoeft geen visionair te zijn om dit aan te voelen. De verandering is al begonnen, je kunt dus niet gewoon blijven doen wat altijd heeft gewerkt.

Sinds mei een nieuwe directie, het onderwijsconcept verandert, de school moet nu werkelijk één team krijgen, de wijk wordt geherstructureerd, over een dik jaar staat er een totaal nieuw school gebouw.

Met veel lef, passie, plezier en moed bogen we ons over de vraag: Hoe creëren we een cultuur die aansluit bij de doelstellingen van de Waaier?

Als je zo’n vraag met elkaar aangaat, weet je dat het ongemakkelijk wordt, dat het gaat schuren. De kracht van mijn Waaierteam is dat men dit schuren uiteindelijk niet uit de weg gaat.

Dit was nog het gemakkelijkste deel.

Na twee dagen stoeien weten we weer wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. We gaan het met elkaar aan. We stoeien verder, op een professionele manier. Omdat we trots zijn op waar we dag in dag uit mee bezig zijn: we geven met hart en wezen onderwijs in een voortdurend veranderende samenleving. Waarbij we onder ogen blijven zien waar we af en toe minder trots op zijn.