vrijdag 4 april 2008

De 1e paal van de nieuwe MFA (het persbericht)

De Rotterdamse wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang slaat woensdag 9 april op het Paradijsplein de 1e paal voor de Brede School in de herstructureringswijk Nieuw Crooswijk. Zij doet dat samen met Michel de Visser, portefeuillehouder Welzijn, Sport & Recreatie en Kunst & Cultuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en enkele leerlingen van de Openbare Basisschool De Waaier.

De leerlingen van de Openbare Basisschool De Waaier onthullen tijdens deze bijeenkomst ook de naam van hun nieuwe school. Deze wordt gebouwd op het Paradijsplein in Nieuw Crooswijk. De bouwtijd bedraagt ongeveer 14 maanden. Dit betekent, dat de leerlingen van de Openbare Basisschool De Waaier aan het begin van het schooljaar 2009 - 2010 hun nieuwe school kunnen betrekken. In de Brede School komen naast de basisschool, ook het kinderdagverblijf Irene en de Stichting Buurtwerk Alexander.


De 1e paal wordt geslagen op woensdag 9 april omstreeks 11.30 uur. De bijeenkomst begint om 11.00 uur in de kantine van de speeltuin Crooswijk aan de Schuttersweg 74. Tegen 11.30 uur gaat het gezelschap richting Paradijsplein, waar de 1e paal wordt geslagen en de naam van de nieuwe school wordt onthuld. De leerlingen van de Openbare Basisschool De Waaier dragen tijdens de feestelijke start gedichten voor uit hun eigen gedichtenbundel, die na afloop gratis aan de belangstellenden wordt uitgereikt. De kinderen en hun ouders krijgen vervolgens een leuke spelmiddag aangeboden in de speeltuin Crooswijk.