zaterdag 9 januari 2010

De Functiemix

Op de site van Odbs Pierre Bayle en de Functiemix staat een overdenking naar aanleiding van de 1e stuurgroep bijeenkomst.

Als ik naar de toekomst voor onze school kijk, zie ik (buiten een stevig middenkader, waar de bouwcoördinatoren een plek hebben) dat een aantal terreinen een belangrijke rol gaan spelen. Dat zijn in mijn optiek het hele stuk van participatie binnen de school, binnen de wijk, binnen de wereld(sluit uitstekend aan bij Dalton en bij het motto van de school: vind samen je eigen plek in de school, in de wijk, in de wereld), de IT, de internationalisering en het totale veld waar creativiteit en EQ tot uiting komen.


Onderstaande video's benadrukken, wat mij betreft, de kant die we als begeleiders van kinderen op moeten denken. Wij creëren nu een basis voor kinderen, waarmee ze een wereld instappen die binnen hun volledige schoolloopbaan meerdere malen verandert. We stomen ze klaar voor werk dat nu nog niet eens bestaat. Dat heeft implicaties voor het onderwijs waar je deze kinderen aan onderwerp.






Een versie van een Nederlandse schooldirecteur:



Verder verwijs ik graag nog een keer naar de post van begin februari 2009


Binnen ons functiehuis moet internationalisering, IT en de creative insteek dus een belangrijke plek in gaan nemen. Een interessante leestip in dit kader is het boek van Daniel H. Pink A Whole New Mind

dinsdag 5 januari 2010

Lekker zingen



Waar nodig, pakt de directeur de gitaar!

maandag 4 januari 2010



I'm dreaming of a white schoolplein.......