vrijdag 11 december 2009

Balance

Mooi!

Ouderraad Paradijsplein staat



In navolging van het Alberta Wellingpad, staat sinds vanochtend de ouderraad ook op Het Paradijsplein. De eerste stap richting De Crooswijk Academie is gezet.

donderdag 10 december 2009

An Expert

An expert is someone who has made all the mistakes which can be made, in a narrow field of work.

woensdag 9 december 2009

Kerstvakantie


Volgende week 16 december gaan we met z'n allen rond de tafel in het kader van de Kerstmaaltijd. Tegelijkertijd vindt er in het gebouw Huys ten Krooswijk een taalbeurs plaats.

Bij geboortes en begrafenissen word ik vaak herinnerd aan de volheid van het leven. Wat wens je een pasgeboren baby toe? Hoe kijk je terug op een afgesloten leven? Een vol leven bestaat wat mij betreft uit een leven met pieken en dalen. Met voor- en tegenspoed. Met fijn en pijn. Elke pasgeboren baby wens je de kracht, moed en vaardigheid toe om dat aan te kunnen. Dan leef je het leven op een betekenisvolle manier. Zo hoop ik er zelf ook op terug te kunnen kijken.
2009 was voor de school een vol jaar. Met veel fijn en pijn. Een jaar van verandering: nieuwe mensen voor de klas, een nieuwe naam voor de school, een nieuw gebouw voor de leerlingen, ouders en wijkbewoners.
Wat een school sterk maakt is de veerkracht die het toont binnen die veranderingen. Die veerkracht is er. Dat zie je terug in de manier waarop leerkrachten en onderwijs ondersteunend personeel in de school staan. Je ziet het aan de manier waarop leerlingen zich door de school bewegen. Je ziet het ook aan de manier waarop de ouders hun plek weer gevonden hebben binnen de school.
De medezeggenschapsraad draait dankzij de inzet van leerkrachten en ouders. Er is nu een actieve en betrokken groep die over mijn schouder meekijkt en meedenkt ten aanzien van het beleid binnen de school. De ouderraad draait. Er is een zeer actieve en betrokken groep ouders bezig met de praktische ondersteuning van de leerkrachten. Aan het Paradijsplein staat een groep ouders klaar om een zelfde rol op te pakken.
2009 was een vol jaar en jullie (leerkrachten, onderwijsassistenten, conciƫrges, medewerkers brede school, ouderconsulenten, leidsters peuterspeelzaal, bondgenoten in de wijk en iedereen die rondliep op onze school) hebben het betekenisvol gemaakt.
Ik wens jullie een vol en betekenisvol 2010 toe.

dinsdag 8 december 2009


created with Balsamiq Mockup, http://www.balsamiq.com/