maandag 19 april 2010

De scholenloop, een verslag

Zondag 11 april hebben we met een behoorlijke groep kinderen en 2 juffen mee gedaan met de Fortis Marathon Rotterdam scholenloop.
Om 10 uur ’s ochtends verzamelen op school, je shirt aandoen, je startnummer opspelden en het tijdsregistratiebandje aan je schoen bevestigen en dan als warming-up lopend met z’n allen naar de Coolsingel. Heel prettig was het grote aantal ouders dat de kinderen wilde aanmoedigen en dus met ons meeliep. Een mooi gezicht al die kinderen in de mooie groen schoolshirts.
Op de plek van bestemming aangekomen werden de kinderen in hun leeftijdsvak gezet en werd er onder begeleiding van 2 cliniclowns een gezamenlijke warming-up gedaan. Inmiddels hoorden we het kanon afschieten dat betekende dat de wedstrijdlopers van de marathon waren vertrokken en ook de lopers van de 5 kilometer en wie zagen we daar?
Nu was het onze beurt, langzaam gingen we richting startstreep. De meeste kinderen wilde heel graag en konden met moeite worden tegengehouden door de organisatie tot het kanonschot over de Coolsingel bulderde en daar gingen de helden.
Bijna alles ging goed, ondanks de grote hoeveelheid kinderen die enthousiast begonnen aan hun 1 kilometer. Helaas struikelde Ines uit groep 5 over een stukje ongelijk Coolsingel en kwam nogal ongelukkig terecht op haar gezicht, gevolg een paar schaafwonden en 2 beschadigde tanden. We hopen dat het allemaal goed komt met Ines.
Eén kilometer lijkt niet zoveel, maar iedereen wil zo snel mogelijk het rondje lopen en al snel raakten de meesten aardig vermoeid. Veel kinderen kwamen met hun tong op hun schoenen binnen, maar de het overgrote deel wel met een brede glimlach.
Nadat iedereen binnen was gekomen wachtten we in spanning op de prijsuitreiking, maar niet voordat iedereen een tas met inhoud en wat te drinken had gekregen.
In de leeftijdscategorie 12 en 13-jarige van de meisjes, hadden we een winnaar.
Houda was de snelste en ontving een prachtige beker uit de handen van de organisatie. Het leuke is dat Houda een van de initiatiefneemsters is geweest dat onze school voor de eerste,maar naar ik al heb gehoord, zeker niet voor de laatste keer aan dit evenement heeft deelgenomen.


Dus iedereen van 8 jaar en ouder , volgend jaar meedoen!!!!!

Meester René

P.S Een foto-impressie van dit spektakel is te bezichtigen op het Alberta Wellingpad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten