zaterdag 24 april 2010

Werkweek: Teamwork

Er kleven een aantal woorden aan de werkweek van afgelopen week. Het belangrijkste woord: TEAMWORK! Het woord dat daar direct onder komt:KOUD!!! Want wat waren de nachten koud. Ik zal niet verder uitweiden over de rituelen met betrekking tot het thermisch ondergoed of wie dook met al z'n kleren gewoon in de slaapzak en wie stond bibberend in z'n ondergoed naast zijn bedje. Wat waren we blij toen de kampleiding ons na de laatste nacht vertelde dat we best extra dekens hadden mogen lenen!?!
De week was er een van pieken en dalen. Dan heb ik het niet over het landschap. Wat ons er doorheentrok was het teamwork. We deden het met z'n allen, ook na de wisseling van de wacht.
Al met al een interessante werkweek, met daarin de donderdagmiddag als uitermate interessante leerschool voor onze Crooswijkse kinderen: hoe ver kom je met een eenvoudig potlood en een handvol vriendelijkheid?
Terwijl de leerkrachten zich voor de verandering te goed deden aan ECHTE koffie (zo belangrijk, zoek voor komend schooljaar een koffiefabrikant als partner/sponsor voor de Crooswijk academie), ruilden de leerlingen een potlood en een handvol vriendelijkheid tegen van alles en nog wat op een marktplein in Leusden. De reacties van de winkeliers waren uitermate goed. Binnen het kwartier had iedereen zijn potlood al ingewisseld tegen iets waardevols. Aan het eind van het spel liepen er kinderen rond met CD's, met tassen, kettingen, een vlaai en met een heus strijkijzer! Verheugd en opgewonden reden wij weer kampwaarts al waar we ons voorbereidden op de avondmaaltijd en de bonte avond.
De Bonte avond: met echt een minimum aan middelen ( we hadden slechts een oude radio op AM 747 staan, wat chips, wat limonade en een aantal frisse ideeën) boksten we, wederom met elkaar, er een uitermate prettige avond voor mekaar. Waar behoorlijk werd gelachen, een beetje gedanst en de kinderen aan het eind uiteindelijk tevreden hun slaapzak in doken. Als je dan op vrijdag  met je busjes vol slapende kinderen bij de school arriveert, weet je dat het een goede week is geweest.

2 opmerkingen:

  1. klinkt goed! Jullie zijn wel een stelletje bikkels om in tenten te gaan;)) hebben jullie er wel eens aan gedacht om aan het begin van het schooljaar te gaan? dan pluk je de vruchten het hele jaar.
    Doen wij sinds twee jaar en dat bevalt heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is inderdaad onze volgende stap, dank je.

    BeantwoordenVerwijderen