zondag 12 september 2010

Vitamine T


De uitdaging voor Odbs Pierre Bayle in Crooswijk
Heb jij je vitamine T al binnen? Vitamine T verwijst naar de term ‘Tribal Vitamin’ van Nicholas Albery. “ Mensen evolueerden in groepen/ stammen van 50 tot 250 leden. We hebben nog steeds dat gevoel van verwantschap nodig waarin een stam voorziet.” Dat is ook de reden dat wij elkaar opzoeken tijdens de feestdagen als Kerst of Suikerfeest. Voldoende viatime T bevordert ons welbevinden!

In de praktijk van alle dag betekent dit Vitmine T in de vorm van een dagelijkse dosis contact met onze naaste buren, met elkaar. Goed  voor onze gezondheid! 

Afgelopen vrijdag kregen we op school een behoorlijke dosis Vitamine T te verwerken toen we in gezamenlijkheid de zestigste verjaardag vierden van een collega. Lekker eten, een drankje, vrolijke gseprekken en een korte serieuze beschouwingen.

Voor onze school binnen de MFA aan het Paradijsplein en als de wijkschool aan het Alberta Wellingpad betekent het deuren openhouden en rondstrooien die Tribal Vitamin! Naar onze leerlingen, naar onze ouders, naar onze naaste buren, naar de wijkbewoners, naar elkaar en naar alle sociale partners waarmee we hetzelfde doel nastreven:

Geef kinderen een plek in de school, in de wijk en in de samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten